tisdag 2 november 2010

Tänker på Mjällby för att lugna mig

Jag vandrade i regnet längs Södra Förstadsgatan, stressad som en Duracellkanin och började, för att finna lugnet, tänka på en del sköna grejer inför guldmatchen mot rövgänget Mjällby:

- Mjällbys bäste man i försvaret, "Bagarn", ja han kallas så, är avstängd. Malmö kommer alltså ha lekstuga i försvaret. Daniel Larsson kommer att springa sönder de andra försvararna, som säkert kallar sig för "Stekarn", "Boffe" och "Sotarn". Bönder alltså.

-Mjällbys livsfarliga anfallare El Kabir är skadad inför matchen. Detta känns jäkligt bra. Var det någon jag var rädd för i Mjällby så var det El Kabir. Nu måste vi istället se upp med deras ersättare Berner, och det låter ju inte direkt skräckinjagande. En anfallare som heter Berner är väl inget man direkt behöver punktmarkera eller så. Jag skulle tippa att hans smeknamn är "Bonden".

-Tobbe Grahn, hatad gammal Malmö-spelare och nu i Mjällby, har under hela hösten skrytit om hur han tänker köra över MFF-tåget. Han har snackat om att snuva Malmö på guldet och hämnas för hur han blev behandlad under sin tid här i Malmö. Han syftar på att han fick för lite speltid när han lirade här. Grejen var att Tobbe Grahn var en jävla diva som trodde att han var stjärnan i Malmö och alltid skulle få speltid. Men i det stolta MFF-tåget blir man inte en stjärna bara sådär. Man gör sig förtjänt av stjärnrollen genom att kriga som Daniel Larsson gör. Inte genom att gråta ut i pressen över att tränaren är en "jävla gubbjävel". Och framförallt inte genom att sitta och vara kaxig över att man ska snuva Malmö på guldet. Och speciellt inte när man är så klantig att man går och blir avstängd inför matchen. Tobbe Grahn kommer alltså inte spela mot oss på söndag. Han kommer inte ens åka ner till Malmö. Han kommer sitta hemma i Listerlandet och gråta ut hos mamma över att domaren som fick honom avstängd är en "Jävla domarjävel".

Allting talar alltså för vårt mäktiga MFF-tåg. Allting! Och ändå kan jag inte låta bli att hela tiden känna känslan av att falla och åter falla.

Fan också! Någon som känner någon skum läkarkontakt som kan fixa lite roliga piller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar